Visszajelzések a coaching folyamat után:

"...más életterületeimen is megoldódtak a problémák...Felszabadultam több súly alól, sokkal harmonikusabb lett az életem" (Bogdány Szilvia)

„Megtaláltam a nyugalmat magamban, illetve ki tudtam alakítani egy egészséges és harmonikus munka és magánélet egyensúlyt.” (A)

„A jobb stressz kezelésnek és önértékelésnek köszönhetően egy kiegyensúlyozottabb, érzelmileg stabilatt életvitelt tudok folytatni.” (Z. Ágnes)

„Nőtt az önértékelésem, magabiztosabb lettem.” (Júlia)

„Most már nem félek állásokra jelentkezni, attól félve, hogy mi lesz, ha visszautasítanak” (Ruzsai Dorka)

„Jó volt végre elindulni azon az úton a támogatásoddal, amiről azelőtt évekig csak álmodoztam.” (Sz.)

„A folyamat elején megfogalmazott cél akkor még szinte álomszerű volt, ma pedig természetes része az életemnek.” (Gombos E.)

„..meghatározott célomon kívüli területeken is rengeteget fejlődtem.” (F.D.)

„Ötleteket kaptam, hogy a félelmeimet hogyan küzdjem le, csökkentve ezzel a bennem lévő, az ebből eredő stresszt, növelve így az önbecsülésemet és a céltudatosságomat.” (K. Ádám)

„…többet kezdeményezek, kiállok magamért, és megtanultam, hogy igenis lehetséges a változás.” (H.F.)

„Döntési mechanizmusaim, hezitálásaim lerövidültek….” (Horváth Kati)

„..sikerült a zavart, tanácstalanságot, bizonytalanságot felszámolni, helyette most nyugodtságot, kiegyensúlyozottságot és céltudatosságot érzek.” (Júlia)

„..ma már sokkal sikeresebben veszem a mindennapi management akadályokat és a nagyobb kihívásokat is.” (Z. Ágnes)

„… elindultam új utamon és minden segítséget megkaptam, hogy célba érjek, közben pedig kiegyensúlyozottabb, stabilabb, boldogabb emberré váltam.” (Edit)

„Jelentősen javultak a magánéleti kapcsolataim, legfőképp a párkapcsolatom, illetve pozitív visszajelzésekkel halmoznak el a kollégáim és a barátaim is.” (A)

„Nem félek tervezni, nemet mondani, nagyot álmodni, kudarccal szembenézni - mert meg tudom csinálni lépésről lépésre.” (Réka)

„Feltámadt bennem az erő, a tettek mezejére lépek!” (U.Zs.)

„Összeálltak bennem az apró mozaikok képpé, és pozitívabban látom önmagamat és a helyzetemet.” (S. Anna)

„…nem adta kezembe a megoldásokat, hanem rávezetett a sajátjaimra, megmutatva ezzel azt, hogy egyedül is képes vagyok boldogulni.” (H.F.)

„... jobban tudom irányítani a körülményeket, jobban kezelem a felmerülő problémákat.” (Juli)

„Teljes biztonságban éreztem magam a beszélgetés során, nagyon profi, kiegyensúlyozott, nyugodt, hiteles, nyitott és határozott hozzáállásodnak köszönhetően.” (SZ.)

„A 8 alkalom végére rájöttem, hogy kockáztatnom kell.”(B-Skype-Coaching)

„Soha semmit nem erőltetett rám, és tudta, hogy hogyan kell irányítani a folyamatokat, hogy megtaláljam saját magamban a kérdéseimre a válaszokat.” (D. Zs.)

„Nagyon hasznos volt számomra a rendszerezés és a tisztánlátás, melyben az összegzéseiddel és meglátásaiddal segítettél a kérdéseid mellett.”(V.D.)

„Andrea nyugodt magabiztossága, empatikus és egyúttal határozott egyénisége minden alkalommal olyan légkört teremtett, amiben öröm volt dolgozni… Remek, nagy tudású "edző" aki minden alkalomra lelkiismeretesen készül és 100% figyelmet ad.” (Edit)

Coaching folyamat összefoglalások:

Gombos E. - Kismama visszatérése munkaerőpiacra, Karriertervezés

„Sok mindent tanultam, több országban még több félét dolgoztam. Nem rég hazaköltözve, két kisgyereket lassan óvodába adva szerettem volna végre kitalálni, hogy mi is az én hivatásom. Számomra ez egy igen félelmetes kérdés volt, nem véletlenül halogattam megválaszolását évtizedekig. Andrea segítségével sikerült az én tempómat követve, emészthető, átlátható, belátható lépésekre bontani a bennem lévő kuszaságot. Találkozásaink fókuszáltak, hatékonyak, mégis nyugodtak, támogatóak voltak. Andrea jól időzített, mély figyelmet mutató összefoglalói, melyek az általam ömlesztett információt helyezték perspektívába, többször átlendítettek a holtponton. Házi feladataimnak köszönhetően fokozatosan megtettem azokat a lépéseket, amik abszolút célravezetőek voltak, mégis tudom, egyedül soha nem lett volna bennem elég elszántság hozzájuk. A folyamat elején megfogalmazott cél akkor még szinte álomszerű volt, ma pedig természetes része az életemnek. Az elmúlt hónapok során nem csak életem egyik legfontosabb kérdésére sikerült magabiztos választ találnom, hanem módszereket is elsajátíthattam, hogy egyedül is sikeresen folytathassam az előttem álló utat. Köszönöm! :)”

Erdélyi Zs. – vezetői kompetencia fejlesztés, stressz kezelés

„Andreának köszönhetően elértem a kitűzött céljaimat. Hétről-hétre az ő szavai jártak az eszembe, és tanácsai, amit tudtam hasznosítani a való életben. Mindig jó kedvvel távoztam Tőle. Nagyon pozitív volt, hogy nem mondta ki, hogy mit csináljak, hanem rávezetett. Profi szakembernek tartom, bátran ajánlom Mindenkinek!”

F.D. – Munkahelyváltás, önérvényesítés, önbizalom növelés

„Hasznosnak tartom a coachingot, mert olyan gondolatokat ébresztett fel bennem, amelyekre szükségesem volt. Például, hogy nekem is jár, én is képes vagyok rá. Kommunikációs és személyiségfejlesztő technikákat is tanultam, melyekre igazából magam is rátaláltam volna, csak nem ilyen gyorsan. Jó, hogy van egy ember - a coach - akinek elmondhatok bármit, nem fog elítélni érte. Inkább rengeteg megerősítést kaptam arról, hogy jól gondolkozom. Számomra rendkívül jó élmény volt a folyamat, a coaching elején meghatározott célomon kívüli területeken is rengeteget fejlődtem. Először azt gondoltam, hogy drága dolog, esetleg pénzkidobás, de tévedtem. Abszolút megérte. Mindenkinek ajánlom, aki az élet valamely területén bizonytalansággal küzd vagy csak azt érzi, hogy valami nem stimmel és változtatni kellene.”

K. Ádám – Munkahelyváltás, új pozícióba beilleszkedés, karrierút tervezés

„Számomra a coaching egy új irányvonalat jelentett, mostanra megértettem a lényegét és a pszichológiától való eltérését, különbségét. Andrea egy nagyon türelmes coach. Úgy gondolom, hogy a coaching során sokkal jobban lehet fejleszteni az önismeretet, rálehet jönni a folyamatok során a hiányosságokra, fejlesztendő területekre…Úgy gondolom, hogy a coaching során rálátást kaptam, hogy hogy lehet sikeresen elindítani egy startupot…Ezen kívül Andrea segítségével sokat javult az önismeretem is, illetve sok támogatást kaptam, ahhoz, hogy a félelmeimet megfelelően tudjam kezelni és hogy céltudatosabb legyek, melyet nagyon köszönök…Ötleteket kaptam, hogy a félelmeimet hogyan küzdjem le, csökkentve ezzel a bennem lévő, az ebből eredő stresszt, növelve így az önbecsülésemet és a céltudatosságomat. Köszönök szépen mindent Andrea!”

Horváth Eszter - Üzleti terv készítése és motiváció megtalálása

„Soha sem gondoltam volna, hogy egy coach-nál fogok kikötni. De van az az állapot, amikor egyedül már nem megy. Így találtam rá Andreára. Segítségével, végig mentem egy csodás változáson, ami visszatekintve végtelen egyszerűnek tűnik, még is, Andrea játékos feladatai és visszajelzései nélkül, ez nem alakult volna így. Mint minden folyamatnál, fontos, csak te tudsz magadért tenni, de áldás az, amikor megfelelő támogatással szárnyra kapsz. Köszönöm neked Andrea!”

Bogdány Szilvia-Belső harmónia kialakítása, önétvényesítés, stresszkezelés

„Andi mindig a teljes figyelmét adta, és teljesen elfogadott engem, bármit is mondtam, a szeme se rebbent tőle, sőt, teljes természetességgel fogadta. Ettől mindig biztonságban és felszabadultam éreztem magam a találkozóinkon. Az alaphangulat is mindig olyan volt, ami már eleve feltöltött engem. Vidám, felszabadult, ugyanakkor határozott, dinamikus, és egyben könnyed.

A sok kesze-kusza mondókámban egyből meglátta a lényeget és az összefüggést, amitől rögtön világossá vált, hogy merre haladjunk tovább. Mindig felkészülten érkezett a személyemre szabott feladatokkal, és rugalmasan alkalmazkodott a helyzethez, de úgy, hogy közben nem tértünk el az iránytól, a céltól.

A folyamat elején meghatároztunk egy célt, amit meg is valósítottunk pár alkalom alatt. Sőt, túlteljesítettük, mert a kiinduló célon túl kitágult a világ, és más életterületeimen is megoldódtak a problémák, hiszen minden összefügg mindennel. Felszabadultam több súly alól, sokkal harmonikusabb lett az életem :)

Nagyon hálás vagyok, mindenkinek csak ajánlani tudom, és szoktam is!”

Edit - Pályamódosítás, Karriertervezés

"Lassan két évtizede végeztem ugyanazt a munkát, ami eleinte öröm volt és alkotás, de nem tudtam benne megújulni és belefásultam. Ez a magánéletemre is kihatott, fáradt és elégedetlen voltam. Tudtam, hogy változtatnom kell, ez nem mehet így tovább. Fogalmam sem volt, hogy mit szeretnék, egy zilált, elégedetlen, csapongó emberként érkeztem az első beszélgetésre Andreához. A coaching folyamat egy utazáshoz volt hasonlítható számomra, melynek során felfedeztem saját erőforrásaimat és ráláttam fejlesztendő területeimre is. Andrea nyugodt magabiztossága, empatikus és egyúttal határozott egyénisége minden alkalommal olyan légkört teremtett, amiben öröm volt dolgozni. Az általa használt eszköztár, a játékostól a komoly koncentrációt igénylő feladatokig nagyon hatékonnyá tették a munkát. Remek, nagy tudású "edző" aki minden alkalomra lelkiismeretesen készül és 100% figyelmet ad. Hálás vagyok a közös munkáért, aminek eredményeképpen elindultam új utamon és minden segítséget megkaptam, hogy célba érjek, közben pedig kiegyensúlyozottabb, stabilabb, boldogabb emberré váltam. Köszönöm."

Z. Ágnes – vezetői kompetencia fejlesztés, stressz kezelés

„Andrea segített abban, hogy megértsem határaimat és értékeimet, és hogy jobban kezeljem a stresszt. Hála neki, ma már sokkal sikeresebben veszem a mindennapi management akadályokat és a nagyobb kihívásokat is. A jobb stressz kezelésnek és önértékelésnek köszönhetően egy kiegyensúlyozottabb, érzelmileg stabilatt életvitelt tudok folytatni.”

Ruzsai Dorka – Pályaválasztás, álláskeresés támogatása

„A tanulmányaim végéhez közeledve érkeztem az első coachingra. Két iskolában tanultam egyszerre, azonban elérkezett az idő, hogy döntsek merre tovább. Egyáltalán lehetséges-e, hogy összeegyeztessem a kettőt. Nagy volt bennem a zűrzavar. A coaching és Andi segítségével először azon dolgoztunk, hogy magabiztosabb legyek a döntéseimben. Segített, hogy magammal minél inkább tisztába kerüljek, és olyan rendszert állítottunk fel a tulajdonságaimról és a területekről, amelyek érdekelnek, hogy fokról fokra, alkalomról alkalomra tisztult a kép, és végül sikerült megtalálnom a számomra legmegfelelőbb utat.
Tudni kell, hogy én mindig halogatós típus voltam: ha egy problémát túl nehéznek vagy bonyolultnak találtam, akkor egyszerűen félretoltam. A foglalkozásokon és a házi feladatokban azonban rá voltam kényszerítve, hogy kimondjam, amit gondolok és megtegyem, amit tennem kellett. Andi szabályosan tolt előre, de nem adott a számba semmit és nem adott semmilyen konkrét javaslatot. Nagyon jól tud kérdezni, és nagyon jól rálát az emberre. Így bogoztuk ki a bennem lévő zavart: ketten, csapatmunkában.
Most már nem félek állásokra jelentkezni, attól félve, hogy mi lesz, ha visszautasítanak. Megtanultam, hogy ebből is lehet tanulni. Előre nézek, keresem a lehetőségeket, próbálok nyitott lenni, és nem megbújni a sarokban. Fordulatot hozott a folyamat, most már egyértelműen afelé haladok, egy olyan munka felé, ami biztosan boldoggá fog tenni.”

Zsófia - önérvényesítés

„Kedves Andrea! Köszönöm szépen szakszerű, mélyen együtt érző segítségedet, hozzáállásodat! Kérdéseid által tudatosítani tudtam erősségeimet, sok felfedezést tettem önismereti szinten. Mindössze 6 alkalommal jelentős változást értem el azon cél tekintetében, mellyel hozzád érkeztem. Célommal kapcsolatban történt konkrét lépéseken túl segítettél az általános szemléletformálásban, pozitívabb gondolkodás kialakításában, megerősítésében. A tanultakat, felfedezéseket úgy érzem, nem csak a közös munkánk során megfogalmazott konkrét céllal kapcsolatban fogom tudni alkalmazni, hanem segítségemre lesznek az életem más területein is! Nem irányító, de mégis útmutató kérdéseid, hozzáfűzött gondolataid által fontos kérdések kerültek bennem a helyükre. Még egyszer köszönöm!”

A. – Stressz kezelés, Munka magánélet egyensúly

„Fő céljaim a munkahelyi stressz kezelés, önbizalom növelés, határozottság, és hatékony kommunikáció elérése volt. Minden egyes találkozó után mérhető volt a fejlődésem és az elégedettségem önmagammal. Megtaláltam a nyugalmat magamban, illetve ki tudtam alakítani egy egészséges és harmonikus munka és magánélet egyensúlyt. A találkozók alkalmával folyamatosan fedeztem fel a pozitív tulajdonságaimat, illetve az elfelejtett, mélyen megbúvó értékeimet, önbizalmamat. A találkozók ráébresztettek arra, hogy vegyem elő újra a hobbijaimat, és azokat a tevékenységeket, melyek feltöltenek energiával és élvezettel. Ez rengeteget segített az életminőségemen és saját magam megítélésében. Megtanultam határt húzni a munka és a magánélet közé, valamint mérlegelni és azonosítani a munkahelyi problémák, konfliktusok súlyát. Kaptam egy eszközkészletet, melyet mindig elővehetek a nehezebb, szorultabb, vagy akár pánik helyzetekben. Tisztábban látom magamat, újra energiát és boldogságot sugárzok magamból. Jelentősen javultak a magánéleti kapcsolataim, legfőképp a párkapcsolatom, illetve pozitív visszajelzésekkel halmoznak el a kollégáim és a barátaim is. Úgy érzem, hogy a megfelelő úton haladok higgadtan és tudatosan, tiszta célokkal és újult erővel.”

D. Zs. – karriertervezés, pályamódosítás

„Már egy ideje éreztem, hogy nem vagyok a helyemen és az a szakma, amit régen olyan nagyon szerettem, rutinná vált az életemben. A helyzetemet nehezítette egy másik városba történő költözés is, ami még több nehézséggel ruházott fel. Az új munkahelyemen sem éreztem jól magam és tudtam, hogy valami mást szeretnék, de nem tudtam meghatározni pontosan, hogy mit. Vagyis nem láttam a fától az erdőt.” „...Nagyon hasznosak voltak számomra a közös foglalkozások, mert bíztam Andrea hozzáértő szaktudásában, illetve kedves, ugyanakkor határozott stílusa megnyerő volt számomra. Soha semmit nem erőltetett rám, és tudta, hogy hogyan kell irányítani a folyamatokat, hogy megtaláljam saját magamban a kérdéseimre a válaszokat. Néha játékos formában, többször mélybeszélgetés keretében folytak a találkozásaink. Andrea bátorított és velem volt a mélypontjaimon, de velem együtt örült, a változás beálltakor is. Nem hittem el a képzés elején, hogy képes leszek egyszer papírra vetni a bennem rejlő vágyakat, hogy mivel szeretnék foglalkozni és milyen formában. De a coach tréninggel sikerült elérnem, hogy célokat tűztem ki magam elé, amely mentén haladok a távolabbi céljaim elérése felé. Nem lehetek elég hálás annak, hogy időt és energiát fektettem a képzésbe és nem lehetek elég hálás Andreának - mint mentoromnak - hogy velem tartott az utam elején. Most már képes leszek végigjárni ezen az úton, de - úgy érzem - az ő támogatása nélkül ez aligha sikerült volna.”

H.F. – Önbizalom növelés, Kapcsolatépítés

„20 éves koromra az önbizalomhiányom és a negatív énképem nagyban megkeserítette a mindennapjaim. Nehezen nyíltam meg az emberek előtt, szorongtam különböző szituációkban, nem tudtam kibontakozni, sokszor döntésképtelen voltam. Ezt megelégeltem, és elhatároztam, hogy változtatni fogok. Ekkor találtam rá a coachingra, és így Andreára. Az alkalmak során Andrea megnyugtató és barátságos környezetben fogadott. Mindig értő figyelemmel, megértést tanúsítva hallgatta a problémáimat. Ezek alapján irányította a folyamatot, nem adta kezembe a megoldásokat, hanem rávezetett a sajátjaimra, megmutatva ezzel azt, hogy egyedül is képes vagyok boldogulni. Segített a problémáimat objektíven szemlélni. A pozitív visszajelzéseivel sokszor bátorságot öntött belém ahhoz, hogy kilépjek a komfortzónámból. A nehéz pillanatokon segített továbblendülni, hitt bennem. A körülbelül 10 alkalom alatt rengeteget fejlődtem, az önismeretem elmélyült, többet kezdeményezek, kiállok magamért, és megtanultam, hogy igenis lehetséges a változás. Számomra ez a folyamat egy életre szóló élmény, és hálás vagyok Andreának, hogy mellettem állt, és egy kis időre egyengette az utamat. Mindenkinek szeretettel ajánlom a coaching folyamatot Andrea vezetésével, aki úgy érzi, hogy elakadt az életében, és üzenem, hogy ne féljen segítségért fordulni!”

Julia – Karriertervezés, önbizalom növelés

„Amikor elkezdtük a coaching-ot, egy nagyon nehéz, és valószínűleg egy egész életre meghatározó időszakon voltam nagyjából túl, ami az előzetes terveimet, elképzeléseimet befolyásolta, sőt felborította: nem volt időm és energiám foglalkozni a tanulmányaimmal és a munkahelyemen sem volt alkalmam elkezdeni a kutatói munkát, bár tudtam, hogy ez a feladat lenne sokkal inkább megfelelő a számomra.
Az alkalmakon konkrét tervezési feladatokat végeztünk el valamint a munkahelyen a helyzet javítását célzó lépéseket határoztunk meg. Emellett azonban talán még fontosabb szempontok is bejöttek: a saját vágyak és igények feltérképezése; a külső visszajelzések feldolgozása és befogadása/elismerése; a kutatás (tehát a várt munka) tartalmának, értelmének, jelentőségének vizsgálata; és a félelmek, kétségek leküzdése. A konkrét tervezés tehát egy belső elemző és feldolgozó munkával, a befelé figyeléssel párosult, mely révén világosabbá vált, hogy mit szeretnék, miért szeretném és meg tudom-e csinálni.
Úgy látom, az elmúlt időszakban sikerült a zavart, tanácstalanságot, bizonytalanságot felszámolni, helyette most nyugodtságot, kiegyensúlyozottságot és céltudatosságot érzek. Jobban látom a saját igényeimet, vágyaimat, lehetőségeimet, erősségeimet és korlátaimat. Nőtt az önértékelésem, magabiztosabb lettem. Tisztában vagyok azzal, hogy mit szeretnék, és megvannak a konkrét terveim, hogy hogyan fogom megvalósítani a céljaimat. Úgy érzem tehát, hogy a coaching alkalmak során komoly és fontos munkát végeztünk el, ami segítségemre volt az előrelépésben, és ami továbbra is segíteni fog abban, hogy olyan munkát végezzek, ami valóban boldoggá tesz."

Sz.- pályamódosítás

"Egy ideje már küzdöttem azzal az érzéssel, hogy az általam választott és anno tökéletesnek gondolt hivatás mégsem nekem való. Szerettem volna, valami teljesen mást elkezdeni, de egyedül nem volt bátorságom még próbálkozni sem, féltem a környezetem elutasításától és bár sokat gondolkoztam azon, hogyan is kezdjem el, végül semmilyen irányba sem sikerült elindulnom. Egy újságcikkben régebben már olvastam a coaching folyamatról ezért hosszú idő után úgy döntöttem megpróbálom, hátha segítségemre lesz. Az első ülésen eleinte még az is nehezemre esett, hogy beszéljek az elképzelésemről, de Andrea szakmai tudása és bátorítása segített és életemben először végre elmondhattam valakinek mire vágyok igazán. A következő órákon, lépésről lépésre haladva komolyan a célra koncentrálva egyre inkább körvonalazódtak addig még homályos elképzeléseim arról, milyen lépéseket kell megtennem a kívánt cél elérése érdekében. Az utolsó foglalkozások során már nyoma sem volt a kezdeti szorongásnak és közben az Andrea segítségével megtett első szakmai próbálkozásoknak is megérkezett a kívánt eredménye új hivatásomban, amiről sosem gondoltam volna, hogy valaha megtörténik. A coaching folyamat során az első perctől fogva biztonságban éreztem magam, Andrea határozottsága és folyamatos biztatása nagyon sokat segített. Nagyon jó érzés volt végre komolyan foglalkozni ezekkel a kérdésekkel és valódi lépéseket tenni az állandó gondolkozás helyett. Mivel nem volt bennem bátorság megosztani a gondolataimat senkivel sem, ezért úgy gondolom, hogy egyedül, a folyamat nélkül sosem kezdtem volna lépéseket tenni új hivatásom érdekében. Mindenkinek javaslom ilyen folyamat igénybevételét, aki hasonló gondokkal küzd."

V. Dalma – új, vezetői pozícióba beilleszkedés

„Nemrégiben megpályáztam egy csoportvezetői állást a munkahelyemen, ugyanakkor, mivel kevés tapasztalatom volt emberek irányításában, korántsem voltam benne biztos, hogy ha megkapom a kiszemelt pozíciót, sikeres vezető leszek. Így amikor előléptettek, kisebbfajta pánik lett úrrá rajtam, nem tudtam, hogyan fogok tudni megbirkózni az új kihívásokkal. Szerencsére szinte ezzel egy időben adódott a lehetőség, hogy Andrea mentorálásával részt vegyek egy coaching folyamatban. A coaching során azokra a területekre fókuszáltunk, amelyekről úgy éreztem, a leginkább hátráltattak abban, hogy jó vezető váljon belőlem. Andrea segített strukturáltan látni a helyzetemet, az ahhoz való viszonyomat és a bizonytalanságaimat. Kommunikációs technikákat tanultam tőle, ami előmozdította, hogy magabiztosabb legyen a fellépésem, és jobban tudjam kezelni a bonyolultabb szituációkat. Andrea segített kijelölni azt az utat, amelyen végighaladva először az ő támogatásával, majd már önállóan is fejlődni tudok a célom elérése érdekében. A coaching lezárultával úgy érzem, egy eszközrendszert sikerült elsajátítanom ahhoz, hogy meg tudjak küzdeni az új munkaköröm teremtette kihívásokkal, erőt tudjak meríteni önmagamból és a környezetemből, illetve irányítani tudjam azt a változási folyamatot, amin keresztülmenve sikeres lehetek.”

Horváth Kati - Pályamódosítás, Kismama visszatérése munkaerőpiacra, Karriertervezés

"Hétről hétre jó volt a találkozókra járni, minden héten koncentráltan volt 1-1,5 órám magammal foglalkozni, amihez tényleg személyre szabott irányítást kaptam. Ez már önmagában véve is jó dolog, mert egyébként nem adtam volna meg magamnak rendszeresen ezt az időt, amit az előre megbeszélt időpontok miatt így viszont tartanom kellett. Az alkalmak során megtanultam, hogy fontos számomra, hogy kimondjak, illetve leírva lássak dolgokat, hogy el tudjam fogadni és értékelni tudjam, ha megdicsérnek. Döntési mechanizmusaim, hezitálásaim lerövidültek, vagy legalábbis kedvező irányba változni kezdtek. Fontos pont volt az eddigi sikereim elkönyvelése és a dicséretek elfogadására képessé válásom. Sok-sok mosolyt és pozitív visszajelzést is kaptam, amiről nem is gondoltam, hogy ennyire fontos és hogy számomra ennyire nehéz ezeket befogadni:). Elindultam egy úton, kitűztem egy célt meglátjuk, hogy hogyan alakul majd ez az út, mindenesetre tudom, hogy jól tettem, hogy döntésemet Andrea segítségével ennyire átgondoltam, ennyire tudatosan hoztam meg."

B - célkitűzés, munkahelyi célok megvalósítása és fejlesztése - Skype Coaching

"Azzal a problémával érkeztem Andihoz, hogy az életem nagyon kényelmes és nem találok újabb elérendő célokat a munkahelyemen (a magánéletben bőven találtam motiváló kihívásokat). Bár ez tudatosodott a coaching előtt is, mégsem találtam kiutat, mert semmi nem késztetett erőfeszítésre, a komfortzónámból való kimozdulásra. A coaching során Andi hol játékos, hol elgondolkodtató feladatokkal „kényszerített” a továbbgondolkodásra. A 8 alkalom végére rájöttem, hogy kockáztatnom kell. Fel kell adnom azt a sok jót és biztonságot, ami körülvesz (vagy legalábbis egy részét), azért hogy megtapasztalhassam a fejlődés új szintjét, kipróbáljam magam új környezetben, mely egyrészt értelmet ad a munkámnak, másrészt általa egy újabb oldalról ismerhetem meg önmagam."

Réka – Karriertervezés, Stressz kezelés

"Életemben másodszor vettem részt egy coaching folyamaton és ez a második alkalom csak még inkább megerősítette a hitemet a módszerben. Tudatosan visszajelzést adni és kapni valamint önmagunkat értékelni és vizsgálni nagy kincs. Nekem személyesen ritkán van arra időm és terem, hogy a napi teendőkön túl gondolkodjak, vagy mindig ugyanazokat a köröket futom. Ezért nem volt sikerélményem abban, hogy stratégiában gondolkozzak a művészi karrierem kapcsán. Andinál eljutottam oda a beszélgetések során, hogy önmagamra figyeljek, és szinte önmagamnak adjak visszajelzést, tudatosan döntsek a mindennapi teendőim és a karrierem során, és rájöjjek, hogy ez annyira nem is bonyolult, és a képességeim megvannak hozzá. Azt hiszem, a jó coach egyik ismérve, hogy nyitottan és elfogadóan fordul hozzánk, hogy biztonságban érezhessük magunkat – és ebben a biztonságos kipárnázott “szobában” kevésbé fájdalmasak a botlások és esések. Mert el kell essek ahhoz, hogy fel tudjak állni. A folyamat hosszasnak hatott, és szinte észrevétlenül kicsírázott a változás, nagyon várom, hogy megízleljem, a jövőben a gyümölcseit J Nem félek tervezni, nemet mondani, nagyot álmodni, kudarccal szembenézni - mert meg tudom csinálni lépésről lépésre."
Andi hozzáállása példaértékű. Minden órára lelkiismeretesen készült, segítő kérdéseivel, a probléma sok szempontú megközelítésével igyekezett a maximumot kihozni belőlem."

Juli - Munkahelyi stressz kezelés, Önérvényesítés a munkahelyen

„Megerősödés – azt hiszem, ezzel a szóval lehet összefoglalni, hogy mi az, amiben leginkább fejlődtem a Veled töltött alkalmaknak köszönhetően. A célokat ugyanis, amiket megfogalmaztunk (tisztán látás, logikus keretek között követhető munkavégzés, asszertív kommunikáció, érdekérvényesítés, feladatok delegálása) alapvetően azáltal érthetem el, ha megerősödöm, tisztában vagyok az értékeimmel és nagyobb önbizalommal nézek a feladatok, kihívások elébe. Úgy gondolom, hogy a coaching során jó irányba indultam el ezzel kapcsolatban. Iránymutatásod, segítséged és az alkalmazott technikák révén a kezdeti bizonytalanság és elkeseredettség helyett már jobban tudom irányítani a körülményeket, jobban kezelem a felmerülő problémákat. A coaching során olyan ismereteket, technikákat tanultam meg, melyekkel egyrészt a munkahelyen is hasznosíthatok; másrészt pedig az élet minden területén segíthetnek nekem. Nagyon szépen köszönöm ezt a „mélyfúrást”, igyekszem folyamatosan alkalmazni az itt tanultakat!”